Qwinq

Competent, professioneel en prettig samenwerken

Axis

“Qwinq in 3 woorden; Competent, Professioneel, prettig samenwerken”

Edwin Roobol Algemeen directeur Axis communications Nederland en Duitsland

Heeft Qwinq iets toegevoegd aan het proces? En aan het resultaat?

Alle wensen, eisen en inzichten heeft Qwinq vertaald naar een helder RFP. (requirement for proposal) Een sterk doordacht fundament waarmee je partners kunt inspireren, aansturen en waarmee je onderhandelingen in kunt. (Omdat het goed op orde is heb je bijvoorbeeld snel door welke van de tenderende partijen de RFP wel of niet goed gelezen heeft).

Wat waren de spannende momenten voor u als opdrachtgever?

Als het spannend wordt leer je elkaar kennen. In een omvangrijk en ambitieus project als dit houden we elkaar ook aan het budget. Dat geeft soms spanning. Dat moet je snappen en daar moet je ook samen mee om kunnen gaan. Zo wilden wij dat ook onze uitstraling aanzienlijk verbeterd zien. Meer prestige, meer stijl, maar geen show-off. High end binnen de realiteit van het budget. Via constante afstemming hebben we dit met Qwinq weten te vertalen naar design en naar functionele eisen en ook naar de keuze van de juiste partners in het proces.

Hoe heeft die afstemming plaatsgevonden?

We vinden het van groot belang dat mensen kunnen meebeslissen over hun werkplek. Daar hebben ze ook een goed proces voor ingericht. Dat begon met ‘Wat gaan we maken.’ In dat proces werd iedereen bij de beslissingen betrokken op vaste momenten in de ontwikkeling en uitvoering. Dat scheelt heel veel discussies en gedoe achteraf.

We wilden bijvoorbeeld van vaste werkplek naar het nieuwe werken. Willen we dit duidelijk wel of willen we dat duidelijk niet? Nadat we kozen voor het nieuwe werken hebben we afgesproken dat ja-zeggen ook ja-doen betekent:
Na de invoering hebben we een maand lang mensen verplicht om dagelijks van plek te wisselen. Zo hebben we het vaste patroon weten te doorbreken. We kunnen echt zeggen dat het zonder problemen is ingevoerd.

Wat zijn voor u de mooiste reacties geweest op de nieuwe huisvesting

Dat internationaal unaniem wordt beweerd dat dit mooiste vestiging van Axis is op aarde:-). Intern is iedereen blij met de effectiviteit en de mogelijkheid tot interactie en communicatie. De mensen zijn trots om de mensen uit te nodigen.

In het eerste half jaar hebben we nu al 250 positieve klantbezoeken gefaciliteerd. Onze demoruimtes voorzien in de behoefte van de dealers en retailers.

We zien dat ze de laatste tijd steeds vaker hun klanten meenemen.

“Qwinq in 3 woorden; Competent, Professioneel, prettig samenwerken”

Waar ik positief door verrast ben is het projectmanagement, de ervaring, de tools en de competentie van Qwinq. Qwinq weet de wens van de klant te vertalen en te verwerken en weet er de juiste partners bij te schakelen. Dat geeft een gerust gevoel in het hele proces. Verder heb ik nauwelijks of geen vergelijkingsmateriaal. Misschien is Qwinq wel niet te vergelijken! Ik zou Qwinq in ieder geval zeker adviseren of opnieuw inschakelen.”

Facts & Figures

Locatie:

Rotterdam

Periode:

2014

Diensten:
  • Visievorming huisvestigsconcept
  • Ontwikkeling  Programma van Eisen
  • Project- en bouwmanagement
  • Begeleiding van ontwerp- en realisatiefase
  • Coördinatie verhuizing

Neem contact met ons op!

info@qwinq.nl +88 712 97 00
Terug naar projecten