Qwinq

Competent, professioneel en prettig samenwerken

Auping

"In al hun werk hebben ze Auping altijd centraal gesteld"

Aart Roos, CEO Auping

Wat heeft Qwinq volgens u toegevoegd aan het proces of aan het resultaat?

Qwinq heeft strategisch, conceptueel en operationeel enorm veel waarde toegevoegd. Ze hebben de totale transitie mogelijk gemaakt vanuit een totaaloverzicht van alle externe stakeholders. Ze hebben programmamanagement gezet op besluitvorming en op budgetcontrole. Met stakeholders als Auping, EX interiors en alle partijen van projectbouw t/m meubelleverancier die een rol hebben gespeeld in het totale traject. Ze hebben het allemaal samen weten te brengen.

Ook is Qwinq een belangrijke schakel geweest in onze interactie met de architect. (Ex Interiors). Qwinq heeft gezorgd voor een goede, gedegen, transparante en snelle besluitvorming met betrekking tot hoe wij dingen willen invullen. Wij wilden niet in een volgersrol maar in een coproductiesetting. Daarbij komt het juist aan op het samenspel en samenwerken.

Aan de strategisch, conceptuele kant heeft Qwinq met name bijgedragen aan de conceptvorming met betrekking tot het nieuwe werken. Met vragen als: hoe willen we met elkaar samenwerken?  Hoe kan het gedrag en de gewenste bedrijfscultuur door de kantoorinrichting worden gestimuleerd en gefaciliteer? Kortom: wat is het programma van eisen? Wat zijn de nieuw gedefinieerde bedrijf waardes en hoe gaan we die verwerken in een concept? Hoe ga je om met werkplekken, stilteplekken? Met ruis en met rust? Met een plan van eisen om dat door te vertalen naar het nieuwe werken. In dit hele traject is Qwinq een fundamentele partner geweest om ons te inspireren, leiden en te begeleiden.

Ze hebben ons ook enorm geholpen met begrip over wat het nieuwe werken werkelijk betekent in relatie tot onze transformatie als bedrijf van centralisatie tot en met een ambitieuze groeistrategie, na decenia van relatieve stilstand Binnen dat perspectief hebben ze ook het voorwerk heel goed gedaan met betrekking tot het oude kantoorpand met bezettings-graadmetingen t/m allerlei initiatieven om verder te gaan.

Sterk vind ik ook de awareness die ze bij ons hebben gecreëerd in de strekking van: “Pas op”. Je kan natuurlijk van alles bedenken en uitvoeren maar als je in je nieuwe pand zit dan moet het allemaal nog beginnen. En dat moet je actief inzetten op een HR-beleid en een intern programma om iedereen mee te nemen. Dat moet vanuit de teams bottom-up worden opgebouwd zodat het eigenaarschap en verantwoordelijkheid ontstaat binnen de teams die er van gebruik maken.” Het kan allemaal mooi zijn en inspireren maar dan is het nog niet blijvend. Mensen kunnen makkelijk terugvallen in oude gewoontes. Dus zorg dat je je mensen meeneemt en in ze investeert om ze te helpen”. En dat hebben we op allerlei manieren met HR gedaan. Met een 0-meting in januari en met een enquête meting in juni. Ook dat is aangedragen door Qwinq.

Facts & Figures

Locatie:

Deventer

Periode:

2013 – 2015

Diensten:
  • Vertaling van bedrijfsvisie naar Programma van Eisen
  • Projectmanagement ontwerp en realisatie
  • Begeleiding transitie naar “Het Nieuwe Werken”
  • Verhuismanagement

Neem contact met ons op!

info@qwinq.nl +88 712 97 00
Terug naar projecten